Okategoriserade

Den älskade resebranschen!

Så kom dagen. Dagen det var dags att checka ut från resebyrån.

Att Corona har slagit till hårt på vår bransch är ju knappast någon hemlighet.

Från mars har vi i stort sett inte bokat några nya resor utan bara avbokat och undersökt möjligheterna för återbetalning till kund. Vi har tillbringat timmar i kö till flygbolag, charterarrangörer, rederier och hotell.

Att driva en verksamhet utan inkomster krävs vissa åtgärder. Vi har under våren varit permitterade och för vissa har det även inneburit uppsägningar, som i mitt fall.

Det är en fantastisk bransch jag lämnar. Tänk att jag varje dag fått jobba med det jag gillar, att sälja resor! Vem blir inte glad av det? Oavsett om jag har bokat en affärskund som ska iväg på ett möte eller en privatkund som ska i väg på kryssning i Medelhavet! Brukar jämföra det med att sälja skruvar o muttrar, kanske inte lika inspirerande? I alla fall inte för mig.

Har haft äran att jobba med fantastiska kollegor och den bästa chefen man kan ha! Lingmerths Resebyrå har varit och är ett stabilt och tryggt företag som har utvecklats otroligt mycket de senaste åren. Är glad att jag fått möjlighet att jobba på detta företag.

Jag har under de här åren fått möjlighet att boka spännande resor till underbara kunder. Både nya och stamkunder. Vissa av mina kunder har jag fått en mer personlig kontakt med och det kändes konstigt att säga ”hej då” till dem när jag berättade att jag skulle sluta.

Kanske kommer jag tillbaka eller kanske är det nu det är dags att göra något annat efter 15 år? Framtiden är ett oskrivet blad och alla möjligheter är öppna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s