Resor

Thailand del 1- Avresa

Betalt samarbete med Nordic Choice Hotels

Det här med att få upp minnen på facebook, vad tycker Du om det? Jag kan tycka det är ganska kul att se vad jag gjorde den här dagen andra år. Något som kommer upp i mitt minnesflöde ganska ofta är resminnen. Vid den här tiden 2016 var vi på en härlig resa i Thailand.

Planeringen för resan höll jag nog på med ungefär ett år. Älskar att titta ut hotell och lägga upp en plan för hur vi skulle spendera tiden på bästa sätt. Visst är ändå halva nöjet att planera?

Vi brukar nästan alltid åka till flygplatsen dagen före avresa för att verkligen koppla av och starta semestern redan på hotellet kvällen före avresa. Många gånger avgår flyget väldigt tidigt och för att slippa gå upp i ottan är det skönt att vara på plats.
Oftast reser vi från Göteborg men även Kastrup och Arlanda har ju smidiga tågförbindelser som gör att vi även flyger från dem flygplatserna.

När vi skulle till Thailand flög vi från Arlanda. Däremot gick flyget inte förrän på eftermiddan. Denna gången bodde vi inte på flygplatsen utan i centrala delarna av Stockholm på Clarion Hotell Amaranten. Mysigt hotell på Kungsholmen. På kvällen gick vi ut och åt en god middag och kände verkligen att semestern var på gång. Hade flyget avgått tidigt hade vi självklart bott på flygplatsen men nu kunde vi starta morgonen men en god frukost i lugn och ro för att sedan åka ut till flygplatsen lagom till lunch. Skönt att slippa stressa.

Att ta Arlanda Express ut till Arlanda från Centralen tar bara 20 minuter och är väldigt smidigt. Visst, det kostar lite mer än flygbussen men det är så smidigt och man slipper ju alla köer på motorvägen.
Precis vid ingången till Arlanda Express ligger två hotell som jag verkligen kan rekommendera.

Ca 300 meter från Arlanda Express ligger:

Jag älskar dock att bo på flygplatshotell och på Arlanda ligger ett av mina favorithotell.

  • Clarion Hotell Arlanda Airport. Hotellet är beläget vid Sky City och har du tur får du rum mot landningsbanan som är perfekt för flightspotting. Perfekt också att man når hotellet utan att behöva gå ut. På hotellet finns även en utomhuspool.

Jag älskar känslan av att vistas på flygplatsen! Alla är på väg nånstans och det finns en sån förväntan i luften. Hade kunnat sitta flera timmar på flygplatsen och bara njuta av atmosfären, lyssna på alla utrop, kolla in avgångs/ankomst tavlan och drömma om nästa resmål. Tycker om att ha gott om tid på flygplatsen som ni förstår.
Ett måste är ju helt klart att ta sig nåt gott att dricka och kanske äta före avresa. Det är sen gammalt. 🙂

Vi flög med Qatar Airways till Bangkok med mellanlandning i Doha. Till Doha tog det ungefär 5 timmar och där fick vi byta plan för att sedan flyga vidare i ytterligare ca 5 timmar till Bangkok. Måste säga att jag tyckte det var ganska skönt att flyga ungefär halva tiden för att sedan gå av sträcka på benen innan vi satte oss på nästa flyg. på så sätt kändes inte resan så lång. Som till Kanarieöarna ungefär, gånger två. Kan verkligen rekommendera att flyga med Qatar. Moderna och fräscha flygplan, bra säten, egen tv-skärm, bra mat och service ombord.

I nästa inlägg har vi landat i Bangkok!


Leave a comment