Resor

Jag är resesäljaren

Att arbeta på resebyrå just nu är väldigt annorlunda mot vad det brukar vara. Jag kan ju inte påstå att nybokningarna strömmar in direkt. Det vi gör just nu är att avboka och ser vad möjligheterna för återbetalning och ombokning är.

I “normala” fall hade vi haft fullt upp med bokningar inför sommarens semesterresor. Grekiska ö-världen, Italien och Mallorca är bara några av de destinationer som brukar vara bland de populäraste. Även om alltid klassiska charterresor är tryggt och skönt upplever jag att många vill göra nåt annat på sin semester. Se något mer än bara stranden i just den lilla byn man bor i.

Kan bara prata för mig själv när jag är ute och reser. Vi hyr nästan alltid bil eller motorcykel för att ta oss runt o se något mera. Kanske åka till nån vingård, till nån speciell utsiktsplats eller en avskild vacker strand. I bland har vi inte ens ett speciellt mål utan bara åker för att se vart vi hamnar och njuter av landskapet och de vackra vidderna.

Vi är många som undrar och spekulerar i hur vår bransch kommer se ut efter Corona. Hur kommer folk att resa? Vilka flygbolag kommer finnas kvar och vilka har gått i konkurs? Kommer priserna öka?
Jag tror suget efter att få resa kommer att vara stort när det är ok att ge sig ut igen. Det är många som fick ändra sina planer nu i vår och än så länge vet vi inte vad som gäller efter 15 juni.

Att vara resesäljare kan ju i vanliga fall i bland sammanfattas på följande, lite komiska sätt.

Jag är en resesäljare.

Jag har högsta betyg i redovisning, PR, marknadsföring, ekonomi, datakunskap, civilingenjörsutbildning samt swahili. Jag kan också läsa tankar.

Naturligtvis håller jag fortfarande på biljetterna du bad mig hålla på för 6 år sedan, fastän du aldrig kom och löste ut dem.
Det är inga problem att fixa 7 mellanlandningar, icke rökare, havsutsikt med 2 dubbelsängar och 4 extrabäddar och – Ja, jag kan fixa en egen bar.

Jag vet att det är mitt fel att hotellet inte har en egen helikopterplatta.

Jag är resesäljaren.

Jag förväntas kunna tala jordens alla språk.
Det är helt uppenbart att du egentligen menade fredag, när du bokade flyget för en lördag…

Jag är resesäljaren.

Ja, jag ljuger när jag säger att 1000:- kronors flyget i morgon är slutsålt, men det är inga problem för mig att skaffa fram en eller flera nya Boeing 747.

Det är mitt fel att alla andra vill flyga just i morgon också. Jag skulle ha vetat att just du skulle komma in.

Jag är resesäljaren.

Jag är helt kapabel att kolla alla flyg i september för att se vilket som är billigast, samtidigt som jag svarar på 12 telefonsamtal och sorterar övriga beställningar
medan jag hör med Grand Cruises varför de inte vill betala tillbaka något till dig, trots att du vägrade ta avbeställningsskydd.

Jag vet alltid vilket flygbolag som serverar den bästa vegetariska maten.
Jag vet exakt vad du kan göra i alla storstäder under 15 minuter utan att det kostar några pengar.

Jag tar personligen på mig skulden för flygförseningar, trafikstockningar, hyrbilar som får punktering , dåligt väder, bortkommet bagage samt stadsskulden.

Jag förstår att du egentligen menade att boka hotell Hilton. Folk blandar ofta ihop det med Galaxy Delight Motel of Antarctica.

Naturligtvis kan jag ge dig rabatt för att du varit medlem i Folkpartiet i 30 år.

Jag är resesäljaren.

Jag förväntas le, ha empati, ge råd, göra merförsäljning, uppträda, sjunga, dansa, laga faxen och jag vet precis var Oppusum Trot Lane ligger därför att JAG ÄR RESESÄLJAREN.

Har delat den här förut men den tål att delas igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s