Resor

Första gången på Gotland

Länge velade vi vart vi skulle åka iväg sista semesterveckan. Valet föll till slut på Gotland. Vi har pratat om Gotland i flera år eftersom vi inte varit här. Är det nångång det ska bli av så är det nu när man ska hålla sig i Sverige! Så Gotland fick det bli!

Vi tog färjan Oskarshamn-Visby som tog ungefär 3 timmar. Jag hade bokat plats i aktersalong och det var skönt att ha en plats bokad som var vår. Ganska lite folk ombord ca 300 pers nånting. Vi passade på att äta lite lunch ombord. Bra mat, jag tog en torsk och Hasse köttbullar. Allt smakade väldigt bra! Åt gjorde man vid sin plats. Kändes nästan som att vi satt på ett flygplan.

Väl framme på Gotland tog vi sikte på Slite där jag hade bokat två nätter på Slitebaden. Ett jättetrevligt hotell i gammal stadshotellsanda. På väggarna sitter gamla annonser om danser och andra evenemang från förr. Hotellet har en mysig innergård, bra och fräscha rum, charmigt knarrande golv och god frukost. Ägaren Peter gav oss en massa tips om vad vi skulle hitta på på Gotland.

Tog även en sväng förbi raukarna på Asunden.

Kvällen avslutade vi på ett jättehärligt ställe som heter Strandbaren. Fick en känsla av att vi satt på ett strandhak vid Medelhavet. Började med att dela på rökta räkor och sedan tog vi varsin risotto med kantareller, sparris, gorgonzola och gran pandana ost! Herregud så gott det var! Drömmer om risotton fortfarande!

Sorry, hann och provsmaka innan jag fotade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s