Resor

Helsingborg men inte Helsingör.

I Helsingborg besökte vi en mycket trevlig Italiensk restaurang. Trattoria Venti. Åt en så god tryffelpasta!!! Så där god så att man nästan svimmar! Underbart! Före det en liten charkbricka såklart tillsammans med ett riktigt gott rödvin. Väl värt att gå dit om ni är i Helsingborg!

Hade hoppats in i det längsta att vi som smålänningar kunde åka över till Danmark men tyvärr. Vi fick nöja oss med att tura. Skönt att komma ut på havet och känna lite friska havsvindar denna varma dag! Såklart lite röd pölse och en öl.

Passade även på att handla lite god dryck ombord men tyckte priserna nästan var som i land.

Hade aldrig varit upp vid Kärnan så det kan jag även göra check på nu! Fin utsikt härifrån.

Andra kvällen avslutade vi med lite turkisk/grekisk mat på FiraVin. Startade med en Mezeplate och sedan grillspett. Gott, mycket mat och prisvärt!

Efter Helsingborg fortsatte vi att åka söderut! Stannade till i Barsebäckshamn och åt lunch och spanade in de stora kryssningsfartygen som åkte sakta ute på havet. Lite nördig som jag är kollade jag upp att det var Norwegian Bliss och Norwegian Encore som var på väg till Köpenhamn, utan några passagerare ombord, eftersom fartygen skulle förflyttas till Europa från USA.

Nästa natt slog vi upp tältet i Falsterbo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s