Okategoriserade

Magont av avokado

Är det nån mer än jag som får ont i magen av avokado?

För några år sedan fick jag nästan alltid ont i magen när jag åt avokado. Till att börja med så funderade jag ju på om det var något annat jag åt i samband med avokado som bröd, pasta eller nån fet mat som gjorde att jag fick ont. Provade flera gånger men tyvärr samma resultat.

Det finns ju de som smäller i sig en hel avokado per dag utan problem! Avokado innehåller ju en massa nyttiga fetter och är hälsosam och bra på många sätt.

Så under flera år har jag nu undvikit att äta avokado.

Nu ville jag gärna testa igen och det har gått mycket bra. Hurra! Fram tills förra veckan. Då åt jag en hel avokado och fick så ont i magen igen. Testade nån dag senare att äta en halv avokado och samma sak händer.
Googlade runt lite och fick se att jag är långt ifrån ensam om att ha detta problem.
Avokado innehåller nämligen sorbitol, som är samma sockeralkohol som används som sötningsmedel i tuggummi och halstabletter. Vid ett stort intag kan den jäsa och ge magknip, diarré och gaser.

Det som är konstigt är att jag kan äta avokado i bland och ibland inte. Åt ju den här goda salladen för nån vecka sen utan problem.

Funderar på om det kan bero på hur mogen avokadon är? Mer mogen,mer ont?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s